Voortgang renovatie park

Hier zullen we verslag doen van de renovatie van ons park. Heb je vragen of suggesties, dan kun je uiteraard altijd terecht bij een van de bestuursleden.

Renovatie: update 26 maart 2011 (6e klusdag)

Zaterdag hebben we met relatief weinig mensen toch een hoop kunnen doen. Helaas heb ik vandaag geen foto's kunnen maken. Door het heen en weer rijden naar diverse winkels en de werkzaamheden zelf ben ik hier helaas niet aan toegekomen. Hieronder een (waarschijnlijk onvolledig) overzicht van wat we gerealiseerd hebben.

Renovatie: update 19 maart 2011 (5e klusdag)

De ochtend voorspelde nog niet veel goeds als het om het weer ging. Buiten stond echter eerst het schoonvegen van het terras op het programma. Erwin, Jeu en Peter hebben dit dan ook voor hun rekening genomen.

Renovatie: update 17 maart 2011

Vandaag de dag van de hekwerken, de netpalen, de nieuwe scoreborden en de netten.

Renovatie: update 16 maart 2011

De laatste loodjes voor de mannen van Rooden. De banen zijn zo goed als klaar. Nu alleen nog de hekwerken en de bestrating afwerken.

Renovatie: update 15 maart 2011

Vandaag was het de dag van de palen en de oude oefenmuur. Na veel wikken en wegen is de muur vandaag plat gegaan...

Renovatie: update 14 maart 2011

Maandag werd zoals aangekondigd de toplaag op baan 3 en 4 aangebracht.

Renovatie: update 12 maart 2011 (4e klusdag)

Het is weer zaterdag en dan wordt er geklust. Vandaag met een beperkte groep omdat door vakantie van onze leverancier er geen verf op het park aanwezig kon zijn. Excuses nog voor het feit dat jullie geen uitnodiging / afzegging voor dit weekend ontvangen hebben. Dit is in de overdracht ergens blijven hangen.

Renovatie: update 11 maart 2011

Na een verdiend weekendje Rome is het weer de hoogste tijd om de achterstand op de website even bij te werken. Gelukkig alleen een achterstand op het web, want op ons park is genoeg gebeurd de afgelopen dagen.

Renovatie: update 2 maart 2011

Nadat er dinsdag weer wat kleur op ons park gebracht is, was het woensdag weer een dag van lava. Op baan 3 en 4 is de lava aangebracht en is men begonnen met het egaliseren daarvan.

Renovatie: update 1 maart 2011 (status einde dag)

Omdat vandaag de toplaag voor baan 1 en 2 geleverd en gelegd wordt, ben ik vanmorgen toch maar even naar het park gereden om te kijken of er al enige activiteit te zien was. En jawel hoor. De eerste rollen lagen al op de parkeerplaats en de chauffeur was druk bezig de resterende rollen uit te laden.

Renovatie: update 28 februari 2011

Vandaag was het dag van de nieuwe masten en het voegen van de bestaande muren. Wat deze dag daadwerkelijk gebracht heeft, zie je hier ;)

Renovatie: update 26 februari 2011 (tweede klusdag)

Zaterdag... klusdag... Om 09.00 uur waren Karin, Renée, Ben, Marc, Mariejella, Noël, Pascal, Ger, Erwin, Marina en Niels weer op het park aanwezig om de handen uit de mouwen te steken.

Renovatie: update 24 februari 2011

Vandaag zijn er letterlijk meters gemaakt. Bijna alle bestrating rondom de banen en tussen baan 1, het miniveld en baan 3 is klaar. Morgen waarschijnlijk nog een stukje rondom de onderste banen en dan is ook dit deel van de renovatie klaar.

Renovatie: update 23 februari 2011

Helaas is het maandag en dinsdag niet gelukt om verslag te doen van de werkzaamheden. Maandag is een afvaardiging van de vereniging (waaronder ikzelf) bij TC Mixed in Vaals geweest voor een mogelijke samenwerking op een aantal gebieden en dinsdag mocht ik nog eens naar school ;)

Renovatie: update 19 februari 2011 (eerste klusdag)

Vandaag stond de eerste klusdag op het programma. Ondanks het feit dat we donderdagavond pas besloten hebben om vandaag toch al te beginnen en dat daardoor de leden die zich hadden aangemeld pas vrijdag een mailtje kregen hierover, waren er toch voldoende mensen  op het park aanwezig om al behoorlijk wat werk te verzetten.

Renovatie: update 18 februari 2011

Vandaag was de dag van de bandjes voor de bestrating rondom baan 3 en 4, maar ook de dag van de lichtmasten die de weg naar ons park gevonden hebben.

Renovatie: update 17 februari 2011

Vandaag zijn we eerst naar de gemeente geweest om het definitieve financiele plaatje te bespreken zoals dat er de komende jaren uit gaat zien. Helaas konden er nog geen knopen worden doorgehakt, waardoor we nog een keer terug moeten. De details van worden uiteraard besproken op de jaarvergadering van zondag 27 februari.

Renovatie: update 16 februari 2011

Vandaag zijn de banen 1 en 2 goedgekeurd. Dat betekent dat de mannen van Rooden perfect werk hebben afgeleverd. Datzelfde geldt voor de zandlaag van het miniveld. Daar kan nu de lava op en dat zal waarschijnlijk morgen al gebeuren.

Renovatie: update 14 februari 2011

Vandaag was ik zelf in de gelegenheid om even wat foto's te maken. Het is toch leuker om wat actiefoto's te maken i.p.v. wat stillevens in het weekend of 's avonds.

Renovatie: update 11 februari 2011

Vrijdag was de dag van het zand. Héél veel zand.

Het was een af en aan rijden van vrachtwagens.

Renovatie: update 10 februari 2011

Een druilerige dag vandaag, waardoor je snel alweer verlangt naar de lente-achtige temperaturen van eerder deze week.

Dat juist vandaag aan de drainage van baan 3 en 4 gewerkt werd, was misschien geen toeval.

Renovatie: update 9 februari 2011

Vandaag dag 2 wat betreft het plaatsen van de oefenmuur. De resterende elementen zijn geleverd en geplaatst. De totale lengte van de muur is nu 19 meter. Op de foto's valt het wel mee, maar als je deze in het echt ziet...

Renovatie: update 8 februari 2011

Vandaag weer behoorlijk wat activiteit op ons park. Zoals "beloofd" zijn vandaag de L-elementen voor de oefenmuur geleverd en geplaatst.

Renovatie: update 4 februari 2011

Op donderdag en vrijdag is er behoorlijk hard gewerkt aan het miniveld en baan 3 en 4.

Renovatie: update 2 februari 2011

Na een paar natte en koude dagen waarin er niet veel actie te zien was op ons park, zijn we woensdag toch maar weer eens met het fototoestel aan de slag gegaan.

Renovatie: update 28 januari 2011

Vandaag vrijdag! Maar niet voor de mannen van Rooden.

Er is weer behoorlijk wat werk verricht. Vanmorgen nog even met Hub gesproken en hij gaf aan dat ze vandaag de fundering zouden maken voor de oefenmuur die aan de achterkant van het mini-veld kom te liggen.

Renovatie: update 26 januari 2011

Onze vliegende reporter is vandaag ook weer op het park geweest om wat actiefoto's te maken.

Ook Thijs en ikzelf zijn vandaag weer op het park geweest om even een babbeltje te maken. Ik heb de mannen een vlaai beloofd om ze te compenseren wat betreft alle opzichters die ze over de vloer krijgen...

Baan 1 en 2 zijn zo goed als klaar als het gaat om de onderlaag. Alleen nog een kwestie van walsen en de mat kan er op. Hier wacht men echter nog even mee omdat er vorst gemeld is.

Renovatie: update 25 januari 2011

Wederom een dag waarop je liever thuis lekker op de bank zit bij de haard of met de verwarming een standje hoger. Toch heeft dat de mensen van Rooden niet weerhouden om vandaag weer behoorlijk wat meters te maken.

Renovatie: update 24 januari 2011

Afgelopen vrijdag is men rustig verder gegaan met de bestrating rondom baan 1 en 2.

Renovatie: update 20 januari 2011

Ook vandaag heeft Karin weer wat foto's gemaakt van de werkzaamheden op ons park.

Ze heeft zelfs met de vader van Rianne van Wersch de voortgang besproken. Dat hebben waarschijnlijk meer mensen gedaan, want toen ik zelf op het park arriveerde werd ik door Hub begroet met: "nog iemand met een jachtvergunning". Wat bedoelt hij daarmee... hoop niet dat ze zich opgejaagd voelen door iedereen die een kijkje komt nemen.

Renovatie: update 19 januari 2011

Multithumb found errors on this page:

There was a problem loading image http://www.tcbocholtz.nl/plugins/editors/jce/tiny_mce/plugins/emotions/img/smiley-smile.gif
There was a problem loading image http://www.tcbocholtz.nl/plugins/editors/jce/tiny_mce/plugins/emotions/img/smiley-smile.gif

Ook vandaag weer heel werkbaar weer met af en toe een zonnetje en wat regendruppels tegen het stof. Lees meer: Renovatie: update 19 januari 2011

Renovatie: update 18 januari 2011

Na een rustige dag op de 'bouwplaats' gisteren, heeft vandaag het tweede bouwoverleg plaatsgevonden. Niet op de gemeentewerf zoals oorspronkelijk de bedoeling was, maar gewoon op ons park. Thijs en Loek waren namens de vereniging aanwezig.

Renovatie: update 16 januari 2011 (hulp gevraagd)

Uiteraard wordt er in het weekend niet gewerkt, maar er zijn toch weer even wat nieuwe foto's gemaakt. Volgende week zullen we ook weer wat foto's aanleveren gemaakt vanuit het terras. Dat laat het geheel weer in een heel ander perspectief zien.

Vanuit het bestuur wil ik even melden dat we een aantal zaken zelf gaan oppakken. De lijst met mini-projectjes is nog niet helemaal klaar, maar hieronder vind je al wat voorbeelden van dingen die we samen met de leden willen oppakken. Zijn er dingen bij waarvan je denkt: "dat kan ik ook" of "daar wil ik ook mijn steentje aan bijdragen", stuur dan even een mailtje naar onze webmaster. Op het moment dat we dan gaan starten, zullen we hier bij jou op terugkomen.

Renovatie: update 14 januari 2011

Van onze vliegende verslaggever in de Aretsbosweg

"Vanmorgen weer om 8.00 uur klokslag...beginnen de mannen te werken, of het
nou nog donker is of niet...ze hebben zelfs lampen op die apparaten.

Renovatie: update 13 januari 2011

Toen ik vandaag naar buiten keek vanuit de 9e verdieping van het kantoor van APG in Heerlen, dacht ik: "als ze vandaag aan de banen moeten werken, dan verzuipen ze".

Renovatie: update 12 januari 2011

Vandaag Karin Thewissen er even op uit gestuurd om wat actie-foto's te maken. Onze penningmeester (Loek Schröder) die ook een kijkje kwam nemen, staat er lachend bij. Het resultaat vind je hieronder!

Renovatie: update 11 januari 2011

Zoals beloofd, ben ik vanmorgen even naar het park gereden om wat foto's te maken van de prettige ravage. Kijk en huiver!

Renovatie: update 10 januari 2011

Vandaag is de firma Rooden helemaal volgens afspraak begonnen met de werkzaamheden op ons park.

Renovatie: update 8 januari 2011

Op zaterdag 8 januari moesten de winddoeken 'nog even verwijderd worden'. Helaas was het té kort dag om nog wat mensen bij elkaar te krijgen. Dus dan maar alleen in gevecht met de harde wind, de laatste sneeuwresten en tientallen roestige bevestigingshaken.

Renovatie: update 7 januari 2011

De firma Rooden begint zoals afgesproken aanstaande maandag met de werkzaamheden op ons park.

Zaterdag wordt door Ger Einmahl de stroom uitgeschakeld, zodat dit op een veilige manier kan gebeuren.

Omdat het winterklaar maken van het park een beetje in het water is gevallen, moeten zaterdag de winddoeken nog verwijderd worden. Dat zal tussen 09.00 en 10.00 uur gebeuren. Een handje hulp is altijd welkom.

Renovatie: update 6 januari 2011

Op 5 januari 2011 heeft overleg plaatsgevonden tussen Gemeente Simpelveld, Rooden BV en ProCensus.

De belangrijkste punten uit het verslag van deze vergadering zijn hieronder samengevat.

Planning

  • Startdatum van 3 januari 2011 is uitgesteld vanwege de winterse omstandigheden
  • Nieuwe startdatum is vastgesteld op 10 januari 2011
  • Opleverdatum blijft 18 maart 2011
  • Bouwvergadering wordt twee-wekelijks gehouden (volgende vergadering is 18 januari 2011)

Werkingang

Er zullen een tweetal werkingangen gebruikt gaan worden:

  • voor baan 1 en 2 zal dat de ingang zijn vanaf de parkeerplaats
  • voor baan 3 en 4 en het miniveld wordt dat de ingang bij baan 4

We hebben als bestuur al aangegeven dat de tennishal gewoon bereikbaar moet blijven voor de huurders van de hal. Enige overlast kan natuurlijk ontstaan omdat ook de bestrating moet worden vernieuwd en de oefenkooi wordt ontmanteld.

Schone schoenen

Houdt er rekening mee dat er in de hal gespeeld moet worden met schone schoenen!

Renovatie: update 4 januari 2011

Gisteren kregen we van de gemeente om 14.30 uur de uitnodiging om vandaag om 10.00 uur op het gemeentehuis te vergaderen met ProCensus, Gemeente Simpelveld en de firma Rooden. Aangezien we allemaal gewoon ons werk hebben en de verlofuren niet oneindig zijn (ook niet aan het begin van het jaar), hebben we ons helaas moeten afmelden voor deze eerste vergadering.

We hebben meteen het verzoek bij de gemeente neergelegd om 's morgens vroeg of aan het eind van de middag te vergaderen, zodat ook de bestuursleden (die ook vrijwilliger zijn) de mogelijkheid hebben om aan deze gesprekken deel te nemen.

De resultaten van het gesprek worden ons telefonisch medegedeeld, zodat wij jullie morgen op de hoogte kunnen brengen van de voortgang!

Renovatie: update 3 januari 2011

Omdat niet iedereen in de gelegenheid is om de voortgang van de renovatie te volgen, zal ik elke dag 10 minuutjes eerder opstaan om voor mijn werk even langs de tennisclub te rijden om te kijken wat de vorderingen van de firma Rooden zijn. Zodra er (n)iets te melden is, zal ik daar in deze rubriek verslag van doen (in woord en beeld).

Wordt hopelijk een rubriek met heel veel updates!

En het wordt...

Nadat we begin deze week van de gemeente de resultaten van het offertetraject mochten ontvangen, hebben we gisteren tijdens de bestuursvergadering de definitieve keuze gemaakt wat betreft de baansoort waarop wij met ingang van seizoen 2011 gaan spelen. Die keuze hebben we donderdagochtend doorgegeven aan de gemeente, die op haar beurt de bedrijven op de hoogte heeft gebracht van de definitieve gunning.

Vanaf vandaag mag de naam van de firma (Rooden), die de renovatiewerkzaamheden (aanleg 4 Advantage Redcourt banen, nieuwe bestrating, nieuwe hekwerken, nieuwe verlichting, miniveld met oefenmuur, etc.) van het tenniscomplex van TC Bocholtz gaat uitvoeren, dan ook bekend worden gemaakt.

Zodra de weersomstandigheden verbeteren, zullen er dus werkzaamheden op ons park plaatsvinden. Het is ons nu nog niet duidelijk in hoeverre we daar last van zullen hebben. De toegang tot de tennishal zal in ieder geval gegarandeerd blijven.

Zodra we meer weten, zullen we dat in deze rubriek bekend maken.

Nu eerst genieten van een witte Kerst!

Zandkunstgras...? Wat is dat?

Naar aanleiding van het vorige artikel in deze rubriek en de nieuwsbrief van 1 december, komen er vragen binnen over de term zandkunstgras. Dit is een verzamelnaam die gebruikt is door het bureau dat het bestek heeft opgesteld.

Omdat er meerdere bedrijven in de running zijn voor het leveren van onze nieuwe banen, is er geen specifieke merknaam genoemd. Merknamen die onder deze verzamelnaam vallen, zijn o.a. 'Advantage Redcourt', 'ProVision', 'TennisRood'...

Keuze is gemaakt, offertes zijn aangevraagd...

Na diverse besprekingen met de gemeente Simpelveld en intern overleg waarin o.a. de financiële consequenties zijn besproken, is vorige week de kogel door de kerk gegaan. We hebben in principe gekozen voor zandkunstgras omdat dit ons als vereniging veel meer mogelijkheden biedt.

De offerteaanvraag is nu naar 3 bedrijven gestuurd en medio december zal de definitieve keuze gemaakt worden voor het bedrijf dat de renovatie van ons park mag gaan uitvoeren.

Wij hopen nog voor de Kerst te kunnen melden hoe de plannen er voor januari t/m maart 2011 er precies gaan uitzien.

 

Programma van eisen is klaar... de financiële consequenties doorspreken...

Op dinsdag 26 oktober hebben we het concept programma van eisen besproken. De wijzigingen zijn inmiddels verwerkt en door ProCensus is een kostenraming gemaakt voor de renovatie.

Vrijdag 12 november om 16.00 uur is er daarom wederom een gesprek gepland tussen gemeente (de wethouders Van der Aa en Ridderbeek, Marco Fröhling en Roger Scheren) en een afvaardiging van onze vereniging (Thijs, Marc, Ben, Guido, Loek).

Agenda voor dit gesprek is

  1. de voorberekende kosten van de renovatie van de tennisbanen op het sportcomplex De Bocholtzerheide;
  2. de financiële consequenties die hier mogelijk voor de vereniging aan verbonden zijn;
Vrijdagavond zullen we uiteraard op deze plek verslag doen van dit gesprek...

Laatste puntjes op de i van het programma van eisen

Vandaag hebben Thijs en Marc namens het bestuur, Wim Widdershoven en Marco Fröhling namens de gemeente Simpelveld en Jeroen Smits namens ProCensus de laatste puntjes gezet op het programma van eisen dat als uitgangspunt gaat dienen voor het bestek dat gebruikt zal worden voor de offerte aanvraag die uiterlijk 22 november naar 3 geselecteerde bedrijven zal worden gestuurd.

In het programma van eisen staan onder andere de volgende punten:

Extern bureau heeft het park ingemeten

Op donderdag 7 oktober heeft een extern bureau (Geonius) in opdracht van ProCensus ons park helemaal opnieuw ingemeten.

De gemeente is aan het werk en nu wij...

Bij een renovatie van ons park, hoort natuurlijk ook een opknapbeurt van onze kantine en de andere ruimtes op ons complex.

Om dit betaalbaar te houden voor onze vereniging en ervoor te zorgen dat onze bestuursleden en vrijwilligers deze winter ook nog een keer tijd hebben om lekker op de bank te zitten, hebben wij het volgende plan bedacht.

Proefspelen bij T.C.L.E.

Een aantal leden (Pascal en Marc Görtzen, Ben Spelthaen, Rini en Loek Schröder, Jan Franken en Marc en Suzanne Smits) heeft op uitnodiging van T.C.L.E. een bezoek gebracht aan het geheel vernieuwde park waar begin dit jaar 4 nieuwe Advantage Redcourt banen zijn aangelegd. Ook is er een miniveld gerealiseerd met oefenmuur.

Overdracht recht van opstal

Na zeer positieve gesprekken tussen de Stichting TC Bocholtz, de gemeente Simpelveld en bestuur TC Bocholtz is het recht van opstal voor de banen 3 en 4 formeel overgedragen aan de gemeente Simpelveld door de ondertekening van de vaststellingsovereenkomst.

Wensenlijst definitief gemaakt

Als bestuur hebben we tijdens een gesprek met wethouder Joep van der Aa en hoofd openbare orde Marco Fröhling een wensenlijst neergelegd bij de gemeente waarin staat wat wij graag gerealiseerd willen zijn bij een renovatie van ons park.

Gesprekken met gemeente Simpelveld

Het eerste oriënterende gesprek met de gemeente Simpelveld heeft plaatsgevonden op donderdag 1 oktober 2009.