Tenniskids - Verslavend leuk!

СНПЧ А7 Уфа, обзоры принтеров и МФУ

Jarenlang trainden kinderen op dezelfde wijze als volwassenen. Op een hele baan en met de bekende gele ballen.
Tegenwoordig tennissen kinderen volgens de Tenniskids methode.

Dat betekent dat de oefeningen zijn afgestemd op de leeftijd en mogelijkheden van kinderen zodat ze het spel zo snel mogelijk leren spelen. Vanuit het spelen van het spel ontstaat de motivatie om meer te leren.

De verschillende fases die een kind doorloopt zijn Rood, Oranje en Groen. Bij elke fase hoort een andere baan grootte en balsoort. Zo leren kinderen de juiste techniek, kunnen ze al heel jong wedstrijdjes spelen, hebben ze succeservaringen en plezier en ontwikkelen ze zich niet alleen met het racket maar in hun algehele coördinatie en sportbewustzijn.

leeftijdsindeling 2017

World Tour
Bij de verschillende kleuren hoort ook een competitiesysteem, de World Tour en Groene competitie. De World Tour bestaat uit twee speelmomenten per maand. Door de in totaal 11 speelmomenten komen de kinderen bijna het hele jaar door in aanraking met tennis. Elke speeldag staat in het teken van een wereldstad die de profs ook aandoen binnen de ATP World Tour. Zo’n 40 kids van TC Bocholtz doen of hebben meegedaan aan de World Tour en/of Groene competitie. Nieuwe jeugdleden worden door TC Bocholtz automatisch opgegeven bij het eerstvolgende inschrijfmoment.

EventstennisrabbitNaast de World Tour en de Groene competitie zijn er op het gebied van Tenniskids ook vele Events te spelen in Rood, Oranje en Groen. Events zijn wedstrijdactiviteiten die clubs organiseren en duren een dagdeel. Events zijn laagdrempelig en veel minder prestatief opgezet dan toernooien. Bij TC Bocholtz is dit onder andere de jeugdweek incl. de jeugdclubkampioenschappen.

De KNLTB en TC Bocholtz, met hun trainers, zijn ervan overtuigd dat wedstrijden spelen de ontwikkeling van onze tennisjeugd stimuleert. Meer wedstrijden spelen zorgt voor meer interesse in de sport en nog meer enthousiaste bij de kinderen. Daarnaast krijgen de kinderen meer binding met de club. Jeugdtennis wordt op deze manier verslavend leuk en uitdagend!

Trainingsprogramma
Het trainingsprogramma is een programma dat specifiek is afgestemd op de ontwikkelingsfases waar kinderen doorheen gaan. Onze trainers zijn specifiek opgeleid om met dit programma om te kunnen gaan. Materiaal om deel te kunnen nemen aan de lessen is aanwezig. Aanschaf van een racket is dus niet nodig. Ouders zorgen er alleen voor dat de kinderen in sportkleding met juiste schoeisel op de training verschijnen.

Wat bieden wij aan?
In samenwerking met Elings Training en Coaching biedt TC Bocholtz uw kind de mogelijkheid om, in 5 tennislessen voor €30,-, in contact te komen met tennis en via de tenniskids methode de beginselen van het tennisspel onder de knie te krijgen. 

Inschrijven kan via de inschrijfformulieren op school of via deze website.